Solid Surface


Wat is HI-MACS®?

HI-MACS® is een premium kwaliteit Solid Surface-product van LG HAUSYS, met tal van hoogwaardige eigenschappen voor zowel residentiële als professionele toepassingen. HI-MACS® Natural Acrylic Stone™ bestaat uit 70% Aluminium Trihydroxyde en 25% Acrylaat PMMA en is in een 100-tal kleuren beschikbaar. Het is een geavanceerd niet-poreus materiaal dat voor vele doeleinden geschikt is. HI-MACS® wordt verwarmd in een progressief hardingsproces (Thermal Cure). Het is een twee-fasen proces waarbij de platen thermisch worden uitgehard bij hoge temperatuur. Door deze tweede fase in het thermische proces onderscheidt HI-MACS® zich van zijn concurrenten. LG HAUSYS produceert een nieuwe, sterkere verbinding waarin een structurele gebreken perfect geëgaliseerd worden. Deze verbeterde structuur beïnvloedt automatisch de kwaliteit van het materiaal, wat HI-MACS® zo uniek maakt.
HI-MACS®: massief als steen, flexibel als hout

HI-MACS® is bijna zo sterk als steen, maar kan net zoals hout worden bewerkt en verwerkt. Het massieve oppervlaktemateriaal kan met de gewone werktuigen van een schrijnwerker worden gezaagd, gefreesd of geboord., wat ervoor zorgt dat dit materiaal tot de meest multidimensionale vormen kan worden bewerkt.

HI-MACS® platen worden onderling verlijmd met de hiervoor beschikbare ’HI-MACS® – lijmen’, waardoor ze optisch naadloos verlijmd kunnen worden. De flexibiliteit en praktisch naadloze aansluiting van de verschillende stukken is beter dan bij eender welke traditionele materialen als marmer, graniet, glas, lavasteen, keramiek, laminaat of polyester.